Treenigheten av meditasjon med Allan Hiley

Treenigheten av meditasjon

5-ukers kurs

4. september, 2024

kl. 19:00-21:00 

med

 Allan Hiley 

 

 

 

Velkommen til 5-ukers kurs i Treenigheten av meditasjon

 

Velkommen til 5 ukers kurs i Treenigheten av meditasjon, hvor vi gradvis skal beveger oss gjennom og utforske landskapet av subtile fornemmelser i kroppen; i et tredelt rammeverk for at vi lettere kan integrere en meditativ tilstedeværelse inn i livet vårt. Vi skal bli bedre kjent med de innvendige og utvendige kreftene som har vært med på å bevege menneske på subtile måter siden tidenes morgen. 

Det blir en introdusering til De fire Urkreftene, som er en selvutviklet teori/observasjon hvor det deles en beskrivelse og en følt inngang til de usynlige opp- og ned-adgående kreftene som vi i tusenvis av år har utforsket, skrevet om og kultivert nærhet til, gjennom praksiser som taiji, qigong og yoga. 

Hver ukentlig klasse blir unik og bygger på den tidligere, klassen kommer til å være strukturert rundt de tre forskjellige meditasjons-praksisene vi skal utforske, som er forklart i detalj lenger ned på siden. 

 

Sted:  Norsk Taiji Senter

Tid:    Hver uke fra 4. September 2024, kl 19:00-21:00

Pris:   kr. 1750,-

Påmelding: Fyll ut skjema til høyre

Epostallan@taiji.no

Telefon: 929 99 300

 

Ta gjerne kontakt på telefon eller epost om det er noen spørsmål

  

Treenigheten av meditasjon

 

Treenigheten av meditasjon er et veikart for å integrere en mer bevisst og oppmerksom tilstedeværelse i hverdagen vår, slik at vi lettere kan bevege oss med klarhet og smidighet gjennom livet.

Det inviteres til å utforske tilkoblingen til oss selv gjennom tilstedeværelse med de naturlige fornemmelsene som utfolder seg gjennom kroppen i øyeblikket. 

Den bygger på tre meditative grunnpilarer som har en naturlig progresjon og oppbygning seg imellom; sittende, bevegende og relasjonell. 

 

- Sittende meditasjon -

Innsikts meditasjon - Gjennom å sitte stille med øynene lukket, med oppmerksomheten snudd innover på oss selv, begrenser vi ytre påvirkninger og forstyrrelser. På denne måten kan vi utforske uavbrutt i dybden av vårt vesen og fokusere på å utvikle et solid anker i kroppen.


- Bevegende meditasjon -

Bevisst bevegelse - Gjennom å bevege oss med åpne øyne vil vi øke sanseinntrykket, samtidig som vi fortsetter å gi hoveddelen av oppmerksomheten vår til det som skjer på innsiden av kroppen, og opprettholder ankeret der. Her utvikler vi kapasiteten til å spre og dele oppmerksomheten i både kroppen og omgivelsene våre på en og samme tid; og vi øver oss på å kjenne og legge merke til subtile fornemmelser mens det skjer andre ting rundt oss.

- Relasjonell meditasjon -

Relasjonell emergens - Gjennom å sitte sammen i en delings-sirkel vil sanseinntrykket øke betraktelig. Her er intensjonen fremdeles å holde en del av oppmerksomheten mykt ankret i kroppen; samtidig som vi kan leke med å la tanker, følelser og opplevelser utrykke seg selv når det kjennes levende ut i øyeblikket. Vi vil kjenne på hvordan det er å snakke og lytte dypt med hele kroppen, utforske hvordan det er å være nysgjerrig på seg selv og andre, og også hvor spennende og fullt dette evigvarende øyeblikket vi deler sammen kan være. 

 

Målet med praksisen er å kunne uavbrutt være tilstede med sin egen kropp, og de subtile fornemmelsene som beveger seg gjennom den, i hvert øyeblikk av vårt liv; slik at vi i alle valgene som blir tatt kan dra nytte av visdommen og veiledningen som kroppen gir oss. På denne måten lar vi hele vårt vesen vise vei inn i en mer harmonisk utveksling og dans med virkeligheten rundt oss.

 

 

 ~ The Ultimate Way of Being ~

 ~ Den Ultimate Vei av Væren ~

Veien tilbake til den naturlige tilstanden

Vær som et barn - et kjent eldgammelt uttrykk som prøver å male et bilde av hvordan et menneske kan leve livet sitt så fullt, ekte og harmonisk som mulig 

Et uttrykk som forsøker å peke ut vår egen individuelle sti, tilbake i tid; gjennom alle de gode og vonde øyeblikkene som formet de underbevisste strukturene i psyken vi nå tenker på som oss selv

En sti tilbake til en tid hvor livskraften vår fløt uhemmet & sterk, og det fullkomne autentiske menneskelige væren var det eneste vi kjente til

En sti som inviterer oss innover i oss selv, for å starte arbeide med å utfolde og integrere det vi måtte finne på veien inn; tilbake til forbindelse, tilbake til senteret, tilbake til det perfekte barnlige uttrykket av vår essens

En reise ingen andre kan gå for oss, og som etter all sannsynlighet kommer til å veksle mellom å være full av glede og full av smerte. En reise hvor motivasjonen til å bevege seg gjennom det vonde kommer fra vår levde opplevelse av den lindrende og helende effekten vår rene aksepterende tilstedeværelse har på sårene vi finner på veien

Lag etter lag beveger vi oss gjennom vår egen historie; rolige og intense bølger av forandrende fornemmelser, letthet og tyngde, sorg og gledesrus. En gradvis transformasjon inn i dypere kontakt med helhet og enhet. Inn i det ubeskrivelige punktet av oppmerksomhet som alt liv ustoppelig utstråler fra, til evig tid; ugjemt i fullt dagslys bakom sløret av oss selv

 

Jeg gleder meg til utforskningen 

Varmt velkommen

Allan Hiley

epost: allan@taiji.no

tlf: 929 99 300

Om Allan Hiley
 
 
Allan Hiley er en erfaren utforsker innen kropp, energi og bevegelse. Allerede i en alder av 16 år ble han fascinert av kroppens subtile fornemmelser og har siden den gang opprettholdt en daglig meditasjonspraksis for å dykke dypere inn i dette planet av virkeligheten.

Med inspirasjon fra sine foreldre utdannet Allan seg som Taiji-instruktør under sin mors veiledning i 2011. Han videreutdannet seg senere innen relasjonell meditasjon og har viet mange år til Vipassana-meditasjon. Taiji forblir kjernen i hans arbeid, hvor han integrerer dens forståelse i sine øvrige praksiser.

Allan er opptatt av å formidle eldgammel visdom på en tilgjengelig måte, slik at vår naturlige skepsis tilfredsstilles. Hans ønske er å åpne vårt vesen for å møte de indre og ytre urkreftene som omgir oss i vår daglige tilværelse.

Påmeldingsskjema

Har du trent Taijiquan, Qigong eller Meditasjon før?
Hvorfor ønsker du å trene Taijiquan, Qigong eller Meditasjon?
Er det noen helserelaterte årsaker som kan gjøre det vanskelig å trene? Trenger du å konsultere lege før du starter på kurs?
Hvor hørte du om Norsk Taiji Senter?
Webmaster: Alexander Brill