Wudang Kungfu med Mester Zhong

Mester Zhong, en svært dyktig kampkunstner og respektert Daoist, reiser fra det hellige Wudang fjellet til Norge for første gang for å dele av sin kunnskapsrikdom. I denne anledning arrangerer vi et spesiellt kurs slik at så mange som mulig kan dra nytte av hans tilstedeværelse i Norge. Bjarte Hiley, Mester Zhong's hoveddisippel og lærer ved Norsk Taiji Senter, blir med Mester Zhong til Norge og vil være assistent og tolk gjennom hele kurset.

Det er mulig a å lære én av de følgende formene, avhengig av hvilket nivå du er på, og hva du ønsker å fokusere på. Kurset løper over to helger og en kveld på ukedagen.

Meld deg på nå.Taihequan (太和拳) Xingyiquan (形意拳) Fuhuquan (伏虎拳)
En vakker form som har fått navnet sitt fra hva Wudang fjellet het i gamle dager: Taihe fjellet, som betyr "Fjellet med stor harmoni".

Formen har mange likheter med Taijiquan, består av kun 22 stillinger og det er antatt det er et av de eldre settene i Wudang kampkunsten.

Hvis du ikke har så mye tidligere erfaring med kampkunst så er det anbefalt at du lærer denne formen, men Taijiquan utøvere kan også dra stor nytte av å lære denne formen.

Video med Mester Zhong som viser formen

Xingyiquan er ofte oversatt til "Form/Intensjon Boksing", og er en av de tre hovedgrenene i kinesisk indre kampkunst, de andre to er Taijiquan og Baguazhang.

Xingyiquan kjennetegnes av lineære kraftfulle slag som er ment å angripe og forsvare samtidig. Selv om formen kan se hard og kantete ut utenfra er det umulig å utvikle sann styrke i denne formen uten å kultivere myk indre kraft, også kjent som Qi.

Denne formen er anbefalt for de som har grunnlag i Taijiquan og ønsker å utvikle sin indre Qi og komme i bedre kontakt med roten.

Fuhuquan som er oversatt til "Temme Tigeren Boksing", er en kraftig og utfordrende form.

Den er kjennetegnet av raske, dype stillinger og harde slag og spark samtidig som en bevarerden smidige mykheten.

Dette er en av de vanskeligere formene i Wudang Kung fu og er kun tenkt for de som har deltatt på Bjarte Hiley's tidligere kurs, eller har erfaring med annen rask kampkunst.

Video med Bjarte Hiley som viser FuhuquanMeld deg på nå.

Tidspunkt


Fredag 27 september 17-21:00
Lørdag 28 september 10:00 -16:00
Søndag 29 september 10:00 -16:00
Onsdag 2 oktober 18:00 -20:00
Fredag 4 oktober18:00-20:00
Lørdag 5 oktober 10:00 - 16:00
Søndag 6 oktober 10:00 - 16:00

Kursene vil bli holdt i Ekerberghallen .
For kollektivtransport se Ruter#

Pris for 2 helger med en mester fra Wudang: 4000,-

For mer informasjon eller ved spørsmål, ta kontakt med Bjarte Hiley på epost bjarte@taiji.no.

Kommentarer