When two sages meet Notto Thelle Fredag 20. mai kl 19:00

Når øst og vest møtes – samtaler om veiens visdom Fiskeren Markus møter daoisten Laozi

Velkommen til medlemsmøte med tema Sage (salvie/ vis mann eller kvinne).
Vi har gleden og æren av å ønske velkommen Professor Emeritius Notto R. Thelle som skal snakke om to vise menn.
Med fiskeren Markus i Gabriel Scotts poetiske beretning Kilden fikk norsk litteratur sin første daoist. Markus hadde aldri hørt om daoismen og levde i sitt enkle kristne univers med Vårherre og havet og fisken. Men om han hadde møtt Laozi og hans filoske venner, ville de ha gledet seg i hverandres selskap.
I sitt foredrag lar Notto R. Thelle dem møtes og inviterer til undring over at to mennesker som lever i så forskjellige verdener, likevel har så mye å si hverandre.
Notto R. Thelle er seniorprofessor i teologi ved Universitetet i Oslo, men har i snart femti år arbeidet i grenselandet der øst og vest møtes. Hans bok Kjære Siddhartha: Brev og samtaler i grenselandet mellom Øst og Vest består av fiktive brev og samtaler mellom mennesker som aldri møttes, men som kanskje har noe å si hverandre. I det åpne spennet mellom øst og vest kan det oppstå nye erfaringer og innsikter. To av dem som møtes i boken, er Markus og Laozi.
Notto Thelle vil hjelpe oss å plante salvie i Seeds of Silence Garden for å kultivere og gi næring til "the Wisdom of the Sages".
Ta gjerne med dine egne salvieplanter og vær med og plante.
Vi serverer Green Peas Soup og det det blir som vanlig hyggelig sosialt samvær.
Påmelding til heidi@taiji.no
Velkommen!
Medlemsmøtet er gratis for medlemmer, ikke medlemmer betaler en inngang på kr. 100,-
For medlemskap eller mer informasjon se www.taiji.no/medlemskap 

Kommentarer

Webmaster: Alexander Brill