Meditativ Pust 4. mai 2024

Meditativ Pust

4. mai, 2024

11.00 - 17.00

Allan Hiley & Axel Haugland

 

 

Velkommen til workshop

Axel og Allan skal lede oss gjennom en dag med fokus på meditativ pust. Allan skal starte og avslutte dagen med koseptet han kaller treenigheten av meditasjon, og Axel skal i midten av dagen ta oss gjennom en puste- og lyd-reise med hjelp av pusteteknikken; "Re-birthing breathwork". 

Sted:  Norsk Taiji Senter

Tid:    4. Mai 2024, 11:00-17:00

Pris:   kr. 1100,-

Påmelding: Vipps kr. 1100,- til Allan på tlf: 929 99 300 

Epost: allan@taiji.no

20 plasser tilgjengelig

Ta kontakt på tlf eller mail om det er noen spørsmål

 

Treenigheten av meditasjon

Treenigheten av meditasjon er et veikart for å integrere en mer bevisst og oppmerksom tilstedeværelse i hverdagen vår, slik at vi lettere kan bevege oss med klarhet og smidighet gjennom livet.

Det inviteres til å utforske tilkoblingen til oss selv gjennom tilstedeværelse med de naturlige fornemmelsene som utfolder seg gjennom kroppen i øyeblikket. 

Den bygger på tre meditative grunnpilarer som har en naturlig progresjon og oppbygging seg imellom; sittende, bevegende og relasjonell. 

 

- Sittende meditasjon -

Gjennom å sitte stille med øynene lukket, med oppmerksomheten snudd innover på oss selv, begrenser vi ytre påvirkninger og forstyrrelser. På denne måten kan vi utforske uavbrutt i dybden av vårt vesen og fokusere på å utvikle et solid anker i kroppen.


- Bevegende meditasjon -

Gjennom å bevege oss med åpne øyne vil vi øke sanseinntrykket, samtidig som vi fortsetter å gi hoveddelen av oppmerksomheten vår til det som skjer på innsiden av kroppen, og opprettholder ankeret der. Her utvikler vi kapasiteten til å spre og dele oppmerksomheten i både kroppen og omgivelsene våre på en og samme tid; og vi øver oss på å kjenne og legge merke til subtile fornemmelser mens det skjer andre ting rundt oss.

- Relasjonell meditasjon -

Gjennom å sitte sammen i en delings-sirkel vil sanseinntrykket øke betraktelig. Her er intensjonen fremdeles å holde en del av oppmerksomheten mykt ankret i kroppen; samtidig som vi i et åpent format kan uttrykke tanker, følelser og opplevelser som kjennes levende ut i øyeblikket. Her vil vi kjenne på hvordan det er å lytte og snakke med hele kroppen, utforske hvordan det er å være nysgjerrig på seg selv og andre, og også hvor spennende og fullt dette evigvarende øyeblikket vi deler sammen kan være.

 

Pustearbeid

Opplev magien i et altoppslukende åndedrag. Breathwork er i vinden, anerkjent som et effektiv verktøy for å håndtere underliggende stress og traumer. Samtidig kan pusten være en inngang inn til en ny verden for den som søker dypere mening og svar på livets store spørsmål.

Når pust står alene, utmerker den seg som en enestående praksis. Teknikken ved navn Rebirthing, oppleves som oftest som dypt nærende og helbredende. Vårt intuitive forhold til pust vil med øvelse åpenbare seg og vi kan begynne arbeidet med å mestre denne spesifikke måten å puste på.

Du vil lærer hvordan og hvorfor teknikken fungerer og du vil veiledes fra start til mål. Pust er trygt for alle, men teknikken skal individualiseres og følges nøye opp ved spesielle behov. Så er du gravid, har hatt hjerte/kar sykdommer, høyt blodtrykk eller psykiske lidelser - ta kontakt på forhånd.

Axel vil veve praksis av pust sammen med poesi og levende lyd fra ulike instrumenter for å skape en atmosfære som legger til rette for et åndelig dypdykk. 

 

Timeplan for dagen:

11:00 - 11:30 - Introduksjon til dagen
11:30 - 13:00 - Sittende/bevegende meditasjon - de fire urkreftene
13:00 - 13:30 - Snacks pause
13:30 - 16:00 - Rebirthing breathwork - Lydreise
16:00 - 17:00 - Relasjonell meditasjon - Avsluttende delingsirkel 
 
 
Om Allan Hiley
 
 
Allan Hiley er en erfaren utforsker innen kropp, energi og bevegelse. Allerede i en alder av 16 år ble han fascinert av kroppens subtile fornemmelser og har siden den gang opprettholdt en daglig meditasjonspraksis for å dykke dypere inn i dette planet av virkeligheten.

Med inspirasjon fra sine foreldre utdannet Allan seg som Taiji-instruktør under sin mors veiledning i 2011. Han videreutdannet seg senere innen relasjonell meditasjon og har viet mange år til Vipassana-meditasjon. Taiji forblir kjernen i hans arbeid, hvor han integrerer dens forståelse i sine øvrige praksiser.

Allan er opptatt av å formidle eldgammel visdom på en tilgjengelig måte, slik at vår naturlige skepsis tilfredsstilles. Hans ønske er å åpne vårt vesen for å møte de indre og ytre urkreftene som omgir oss i vår daglige tilværelse.

 

Om Axel Haugland

Axel Haugland, født og oppvokst i Oslo, har nå i godt over ett tiår studert, veiledet og holdt rom for bevegelse, pust og menneskelig utvikling.

Etter en alvorlig fallulykke som tenåring ble veien mot kroppslig helbredelse en sentral del av livet og søken etter å komme til bunns i sin egen historie har ledet han inn i mange ulike metoder for å utforske og utvikle seg selv.

Fra å jobbet fulltid som yogalærer og personlig trener i en årrekke - har han nå de siste par årene hovedsakelig fokusert på det enestående arbeidet kjent som “Breathwork”. Axel deler sitt AANDEDRAG konsept på ukentlig basis i ulike former og fasonger.

Han har hatt stor glede av å studere med ulike lærere opp gjennom, og har mange forskjellige utdannelser og sertifiseringer.

For tiden studerer han familielivet på fulltid på Nesodden med sin andre halvdel, Nicoline.

Han har tre barn. Alma, Viljar og Solveig.

Velkommen!

Kommentarer

Webmaster: Alexander Brill