Mayakalenderens hemmelighet avsløres i Oslo


Åtte spirituelle ledere fra Mayafolket i Guatemala må besøke fire steder i verden før året er omme, da kalenderen deres og tilværelsen slik de kjenner den nærmer seg slutten. Guatemalas ambassadør i Norge har kalt inn til toppledermøte.


Slutten eller begynnelsen



26.september kommer delegasjonen til Norsk Taiji Senter for å møte toppledere i regjeringen, spirituelle ledere og nøkkelpersoner i norsk nærings- og kulturliv. Åtte sjamaner, fire menn og fire kvinner kalt Ajq’ijab’er, kommer fra sine respektive små lokalsamfunn i Guatemala for å dele Mayakalenderens budskap.




Program tirsdag 27 september (Wajxaqib Toj, dagen for takknemlighet)

09:00 - 12:00 Åpent for publikum. Personlige konsultasjoner mellom dere i publikum som ønsker det. Utstilling. På Norsk Taiji Senter. (fullt)

14:30 - 16:00 Seminar. Mayakalenderen. Mayaenes kosmovisjon, forståelsen av universet set i sammenheng med miljøet og klimaforandringer. Menneskehetens rolle i bevaringen av moder jord.

16:30 - 17:00 Peace Walk fra Norsk Taiji Senter til Middelalderparken

17:00 - 20:00 Mayaseremoni i Middelalderparken , Gamlebyen, Oslo


Meld deg på



Donations are appreciated for the dedications made from our Guatemalan friends. Bank account: 15030175392 or flowers, fruit or gifts. Details for flower and candle donations .




Mayafolket har et bestemt sett metoder og regler for å opprettholde balansen mellom livsformer når de bruker naturens elementer og ressurser. Dette gjøres i tråd med en vitenskap som har tillatt bygging av pyramider og praktisering av avansert astrofysikk.



Økt inngripen i naturen forårsaker klimaendringer og naturødeleggelser og skaper en ubalanse som alt liv på jorden blir berørt av. Guatemalas Mayafolk har derfor tatt beslutningen om å eksportere og dele sin vitenskap, filosofi og levemåte, for å forberede oss på den store forandringen verden nå står ovenfor.


Norge et viktig sentrum



Norge er valgt fordi beliggenheten har en viktig betydning i Mayaenes visjoner. Guatemala og Norge har fra før et forhold basert på gjensidig respekt med hjelpearbeid og spirituell utveksling. I 1992 ble Nobels Fredspris tildelt Guatemalas rettighetsaktivist Rigoberta Menchu, for hennes arbeid med mayaenes og urbefolknings rettigheter.

Mayakalenderens slutt varsler store omveltninger, og det norske folk har blitt invitert til å ha en viktig rolle i verdenshistoriens neste kapittel.



27.september holder de en seremoni i Oslos’ spirituelle storstue, Middelalderparken, for å ære moder jord og bremse antall naturkatastrofer og de ødeleggelser og lidelser som følger med dem.


Åpent for publikum



Seremonien i middelalderparken er åpen for alle, men allerede tidligere samme dag kan de som ønsker det reservere et personlig møte med en av de åtte Ajq’ijab’ene på Norsk Taiji Senter. Der kan du få beskjed om hva din rolle i den forestående forandringen er og blir, på både godt og vondt.


Under en av seremoniene mayaenes Ajq’ijab’er foretok i 2010, kom det frem at det haster mer enn noen gang å med å gå sammen om å skåne jorda for flere ødeleggelser.



Ajq’ijab’ betyr på Maya K’iche-språket: Den som teller tiden. Den som ser kalenderen og syklusene i lys av bevegelsene til solen og stjernene. Den som utfører Mayaseremonier, som utfører offer. Den som studerer- og foreslår løsninger på problemer i forhold mellom familier, grupperinger og hele samfunn. I andre kulturer kalles de “prester”, men dette har en tendens til å blandes med religion.



Mayaene vil også besøke Drammen Sacred Music Festival og In Lak'ech Nor i Repvåg .


Aiq’ijab tar ikke betalt

DONASJONER MOTTAS MED TAKK
detaljer for blomster- og lys-donasjoner



----

Kommentarer

Webmaster: Alexander Brill