Åpent Hus Oslo Kulturnatt fredag 11. september

Norsk Taiji Senter har æren av å få besøk av Kinas Ambassadør Zhao Jun under Oslo Kulturnatt. H.E. Zhao Jun vil plante et tre i taijisenterets Seeds of Silence-hage for å markere  vennskap og fred. Vår vakre Yin Yang-plantekasse bugner allerede av Peer Gynt-roser, urter og blomster fra hele verden. Det nye treet som nå vil plantes, blir et verdifullt nytt tilskudd til hagen.

Program

Kl 18:00-23:00 Åpent Hus:

Demonstrasjon av de tradisjonelle kinesiske treningsformene Taijiquan, Qigong og Taiji Sverd. Med film, musikk og kinesisk te- sermoni. De som vil, kan får prøve både taijiquan, qigong og ta en kopp te med oss.

Kl 19:00 Kveldens høydepunkt:

Taijioppvisning
Velkommen ved Pamela Hiley Direktør Norsk Taiji Senter
Åpningsord ved Hilde Barstad Direktør for kulturetaten i Oslo
Ord og treplanting ved Hans Eksellense Ambassadør Zhao Jun
Musikalsk innslag med Hong Hong Zheng (se under)
Norsk premiere på ny dokumentar om taiji med Pamela Hiley fra China Hubei TV
Krystallkule performance med Diego
Åpent hus fortsetter etterpå med demonstrasjon av de tradisjonelle kinesiske treningsformene Taijiquan, Qigong og Taiji Sverd. Med film, musikk og kinesisk te- sermoni. De som vil, kan får prøve både taijiquan, qigong og ta en kopp te med oss.

Velkommen!

Hong-Hong Zheng

Zhengs instrument, zheng, er et gammelt kinesisk tradisjonsinstrument, et 5000 år gammelt harpeinstrument. Hun er utdannet fra Shanghai Conservatory of Music, hvor hun også har vært instruktør på zheng og juryert konkurranser. I 1988 flyttet hun til Norge.

I 1986 vant Zheng førsteprisen i en musikkkonkurranse i regi av Shanghai Broadcast Station. Hun har spilt i radio, TV og konserter i Norge og i Norden; og derved introdusert et rikt zheng repertoar til et bredt publikum. Hun deltok i Universal Peace Orchestra i en internasjonal festival i Finland i 1990. Zheng spiller både alene og med renommerte musikere i Norge, og har ofte opptrådt med OAJ band. Sammen med OAJ band har hun utgitt flere CDer.
På kulturnatt vil hun spille "High Mountains and the Flowing Water" og sammen med et guzheng ensemle "A Merry Tune", et tradisjonellt kinesisk musikkstykke.

Kommentarer

Webmaster: Alexander Brill