Art of Peace - Year of the Bat with artist Tora Dalseng

Kulturnatt 17 september 2021 18:00

Art of Peace

TORA DALSENG

FLAGGERMUSENS ÅR

Flaggermusens år

Lange dager og netter uten solskinn kan gjøre at verden slik man kjenner den sakte forsvinner, og man vender seg innover på leting etter et kart, en retning, en vei ut av rastløsheten.

Om man stirrer lenge ned egne oseaner, kommer store, sløve demoner opp til overflaten, og disse monstrene tar gjerne over sjappa om de kan. Blir man venn med disse dumme spøkelsene, blir man kjent med sin egen skygge, og da kjenner man på sett og vis andres også.

Og i denne vissheten, i det å vite at man vet, fins det en slags hvile, selv når man henger i en hule som en flaggermus, og det som før var opp er blitt ned.

Å leve betyr nesten å skape, i det impulser, tanker og ideer alltid former der vi kaller virkeligheten. Om vi mister troen på at vi forstår hvor vi er, kommer vi ut av bane, og blir fremmede i vår indre verden. Å stole på at det dukker opp koordinater langs veien kan ta oss vekk fra våre små, lukkede værelser og inn i et delt univers.

Å sove seg gjennom dagen er ikke så dumt. Det kan være en begynnelse, for alle vet at drømmer er noen late, små djevler.

Årets Art of Peace på Norsk Taiji Senter er en utstilling av Tora Dalseng.

«Flaggermusens år» er en installasjon som består av malerier og skulpturelle former i filt og plast.

Installasjonen skildrer en slags flytende tid, der natt og dag blander seg. Merker, tall og noen sirkelaktige former som kan minne om klokker eller soler kommer og går i maleriene, sammen med delvis overmalte biter av avispapir. En musikalsk, rytmisk puls flyter gjennom arbeidene.

I installasjonen er det også et verk av Stian Eide Kluge, og dette verket er en speiling av de andre verkene, en slags fri miniatyr av utstillingen.

Tora Dalseng (f. 1982) er en kunstner basert i Oslo. Hun har de siste årene deltatt på en rekke gruppeutstillinger, og hatt separatutstillinger ved 1857 (Oslo, 2019), NoPlace (2016) og Kunsthall Stavanger (2015). toradalseng.com

I forbindelse med åpningen av utstillingen blir det også et live-program av kunstnere Tora har invitert. Utstillingen åpner klokken 18, og live-programmet følger kort tid etter.

Bidragsytere

Det blir et musikalsk innslag av Siri Katinka Valdez og Stina Grøndahl Risvold og en performance av Kristian Øverland Dahl

Det er en glede å introdusere disse fantastiske kunstnerne:

Stina Grøndahl Risvold (f.1982) og Siri Katinka Valdez har tidligere spilt sammen i post- punk bandet Juju Queens. I dag lager Stina podkaster og Siri er forfatter og driver skrive- kollektivet Blomster & Bureau.

Kristian Øverland Dahl (f. 1968) er en kunstner som arbeider med blant annet skulptur og performance, og er en del av kunstnerkollektivet D.O.R. Han har stilt ut ved en rekke anerkjente institusjoner i Europa og har vært førsteamanuensis på Kunsthøyskolen i Oslo.

Frode Barth (f.1968) er gitarist og komponist.
Han er blant landets ledende gitarister kjent for sine bidrag innen jazz, samtidsmusikk og populærmusikk.
Hans musikk og spillestil har nordisk identitet. Barth jobber internasjonalt og har spilt med berømtheter som Oscar Peterson og Chet Baker. Han har medvirket på en rekke CD-utgivelser, gjestet festivaler i inn og utland. Samtidig er han en aktiv komponist med en produksjon på ca. 400 verk innen flere genre som scene musikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og film musikk.

Stian Eide Kluge (f. 1977) er en kunstner som arbeider med installasjoner og skulptur. Han har deltatt på en rekke utstillinger i inn og utland, og var også med å starte galleri 1857, som var et av de mest profilerte galleriene i Oslo de seneste årene.

FULL PROGRAM OSLO KULTURTNATT 17 SEPT

Kommentarer

Webmaster: Alexander Brill